Читај ми!

Пеле тврди да корона неће променити позориште, и опкладио се уживо „у 500 евра"

Недавно је имао премијеру, са студентима углавном ради уживо јер је таква врста посла и наставе. Глумац Драган Петровић Пеле чека да позоришта постану оно што су некада била.

Премијера филма о Светозару Милетићу Име народа, како Петровић каже, у амбијенту пандемије, изгледала је - нормално. 

„Није то ништа спектакуларно, осим што је било три пута мање публике. То је мало необичан осећај, кад изађете на поклон, али ништа страшно", рекао је, гостујући у Београдској хроници, Драган Петровић Пеле.

Филм Име народа је вишеслојна прича, говори о Милетићу, али не само о њему.

„Прича се о присаједињењу Војводине Србији, то је вишевековна тежња, не ради се само о 1918. години, и јако је занимљива прича. Тема је историјска а ове млађе генерације не знају баш много о томе", додао је Петровић.

Свевремена тема у филму је и прича о правима жена.

„Кључна реч је борба и неодустајање, бити на својој страни... То је оно што нама свима генерално фали. Свима у држави, без обзира на то да ли се осећамо као Срби или грађани Србије. Требало би мало више да будемо на својој страни", рекао је глумац.

Када је реч о позоришту, наводи да представе нису обустављене, али да је „тешко довести публику у 12 сати" и тврди да „време короне сасвим сигурно неће променити позориште".

„Две и по хиљаде година траје. Не само позориште, него уопште сценска уметност, и политика, политичари - они су рођени брат и сестра. Театар и политика су рођени брат и сестра. Видите колико има речи и појмова позајмљених од стране политичара који користе свакодневно у Скупштини кад слушате, то је све позајмљено из позоришта. То уопште није случајно. То се прожима", изјавио је Петровић и додао да „сви позајмљују од сценских уметности".

Подсетивши се реплике из филма Лепа села лепо горе, када Милорад Мандић Манда (Виљушка) пита: „Куме, ‘ајде, у 500 марке да ћеш остати жив?", и на шта Пеле (Лаза) одговара: „Куме, много је", глумац се опкладио са водитељком Београдске хронике „ у 500 марке да ће све ово на пролеће да прође", с тим што је валута сада - евро.

понедељак, 07. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи