Читај ми!

Буле Гонцић: Корона није стално стање, не може да нам омета планове

Глумац Светислав Буле Гонцић прележао је ковид 19 и опоравио се. Каже да се осећа добро и да је имао блажу форму болести. Упркос пандемији, сматра да је могуће бавити се плановима у сфери културе.

Гонцић наводи да су, док је био у Земунској болници, током јула месеца, здравствени радници све чинили да људима олакшају, страх, нелагоду и тешке околности у којима су се нашли. 

„Сматрам да је јако важно да сачувамо једни друге, да једни другима изађемо у сусрет и да ово што лакше превазиђемо", рекао је глумац, гостујући у Београдској хроници, додавши да су медицински радници прави хероји наше будућности.

Гонцић је од недавно председник управног одбора Националног театра.

„То је део напора да се стабилизују околности у култури и да коначно наш национални идентитет добије једну чврсту потпору. Национални театар јесте један од суштинских стожета и дефинисања културне политике на нивоу сценских уметности и то је чини ми се, јако важно. Национални театар дели, што се понуде тиче, судбину београдских позоришта", рекао је Гонцић мислећи на редуковане програме.

„Театри и институције културе имају ту компаративну снагу да издрже, колико могу, делећи судбину економског система, ове околности", додао је.

Говорећи о планирању будућих активности, глумац каже да је то и те како могуће.

„Корона није стално стање. Корона је просто један тренутак, хајде да кажемо, сигурно, у неким декадама, које долазе, неће ово вечно трајати. Планови се тичу једног ширег плана и дефинисања неког, хајде, тог интелектуалног и уметничког простора, који је ова земља заслужила, од деведесетих на овамо. То треба редефинисати у ствари. Национални театар има питање културног наслеђа, а истовремено то мора и модерно да изнесе", рекао је Гонцић.

Гонцић је најавио да ће се 20. децембра, скромно, због околности, прославити 30 година од када је Соја Јовановић поставила представу Неки то воле вруће.

понедељак, 07. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи