Читај ми!

Како је Иван Бекјарев стварао ликове којима се верује

Иван Бекјарев је говорио да је у послу тежио да створи лика коме се верује. У томе је био веома успешан јер су га на улици често ословљавали по ликовима које је тумачио - Курчубић, Деспотовић, Цане Курбла...

Иван Бекјарев имао је невероватну каријеру на коју се осврнуо и интервјуу који је пре две године дао у емисији ТВ лица...као сав нормалан свет.

Популарни глумац се добро сналазио у свим жанровима и био је узор и учитељ многим глумцима.

Рекао је да радио оно што је волео и да му је популарност много донела у животу.

„Имао сам срећу да сам ишао из серије у серију“, навео је Бекјарев.

Међутим, истицао је да је глумачки посао, иако то људима можда не изгледа тако, један од најтежих послова. Због тога је рекао да не би волео да му је син био глумац.

„Глумачки посао захтева много јаке личности. Пун је неправди. Тако да, у глуми могу да прођу само јаке личности“, навео је.

Грешке – саставни део посла 

Говорећи о својим улогама, навео је да су грешке саставни део њега. На пример, рекао је да је заборављање текста сваковечерња појава.

Међутим, истакао је да су глумци „дресирани“ тако да се грешке не виде.

„Могу ја да играм с глумцем с којим не говорим, кога не могу очима да видим. Или он мене. Али ми на сцени радимо заједнички посао. Ми смо дресирани да спасавамо једни друге. И то је можда и најлепше у нашем послу“, рекао је Бекјарев.

Сматрао је да глумац мора да учини све да представа на трпи.

Иван Бекјарев је као професор извео осам генерација глумаца на разним академијама.
Присећао се и неких пријемних испита на којима је било много кандидата и када их је окупљао на почетку.

„Онда им кажем ову најцрњу страну нашег посла. Прво што им кажем, ако очекујете популарност и паре, не знам ниједног глумца који има паре. Не знам ниједног да је постао популаран а да зачас то буде", наваео је Бекјарев.

Популарност није мерило квалитета 

Веома популарни глумац младима је говорио да популарност никада није и неће бити мерило квалитета. Сећао се да им је такве ствари говорио у нади да ће неко одустати.

„Али наравно, нико никад није одустао“, рекао је.

Одлука добрих глумаца је и импровизација и надоградња. На пример, једна од најпопуларнијих реченица из Отписаних је она коју је Бекјарев измислио на снимању.

Рекао је да је он предложио редитељу да, кад год се плаши каже „Оп трт гевезен зајн“ и да се редитељу то допало.

Бекјарев је истакао да је користио сваку шансу за надоградњу кад год је то било могуће. Тако је било и са чувеним улогама Курчубића и Деспотовића.

„Увек сам се трудио да изједначим улогу спољну са унутрашњом карактеризацијом. То ће вам многи глумци рећи, ми смо алергични на ту редитељски примедбу – хајде ти то сад изнутра. Ја нешто ваљда и осећам док говорим тај текст. Може се и обилазним путем. Преко неке спољне карактеристике доћи до правог лика“, рекао је Бекјарев.

„Да ми је неко на почетку понудио овакву каријеру...“

Нагласио је да се увек трудио да направи човека којем се верује – „ако то постигнеш као глумац, онда је то то“.

Истакао да би глума увек била његов избор, као што је изор свих оних који нису побегли са пријемног иако им је рекао њен најцрњи део.

„Наравно, ја знам и свестан сам тога, увек може и боље и више. И ја сам могао боље и више, то је сасвим сигурно. Има она изрека, задовољан човек је увек будала“, рекао је Бејкарев.

„Али потпуно свестан свега што сам радио, да ми је неко понудио овакву каријеру на почетку, ја бих је оберучке понудио. А да је могло боље и више, наравно да је могло“, рекао је Бекјарев.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи