Читај ми!

Милијардери још богатији током пандемије, сада су „тешки“ 10,2 билиона долара

Светским милијардерима иде сјајно током пандемије коронавируса, имајући у виду да је њихово богатство достигло рекорд од 10,2 билиона долара.

Швајцарска банка УБС утврдила је да су светски милијардери увећали свој иметак за више од четвртине (27,5 одсто) и то на врхунцу пандемије од априла до јула.

За то исто време милиони људи широм света изгубили су посао или су покушавали да се снађу са бројним државним програмима помоћи.

У извештају је утврђено да су милијардери највише профитирали кладећи се на опоравак берзи док су акције биле на најнижем нивоу током мера карантина широм света у марту и априлу.

УБС је саопштио је богатство милијардера достигло нови рекорд, премашивши прошли од 8,9 билиона долара крајем 2017. године. Свет такође има и више милијардера – 2.189 у односу на 2.158.

Јозеф Штадлер, један од челника УБС-а, каже да су милијардери одлично прошли током кризе изазване ковидом-19 јер су имали храбрости да купују више акција када им је цена била ниска и берзе биле у паду.

Када су се берзе опоравиле они су надокнадили губитке и додатно зарадили. Осим тога, вредности акција технолошких компанија су чак и порасле током пандемије у односу на пређашњи период.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи