Читај ми!

Како британски принчеви и принцеза пропитују природњака Атенбороа

Британски принц Џорџ, трећи у реду за престо, и његова млађа сестра и брат, дружили су се са Дејвидом Атенбороом, и постављали му питања о нестанку врста, пауцима али и о омиљеним животињама познатог природњака и аутора бројних серијала о заштити животне средине.

Седмогодишњи Џорџ, петогодишња Шарлот и двогодишњи Луис, који су на фотографијама које се шире друштвеним мрежама често присутни, али чији се гласови ретко чују у јавности, постављали су 94-годишњем Дејвиду питања о свету природе, а својеврсни квиз је забележен камерама у палати Кенсингтон. 

Иначе, сер Атенборо, недавно је отворио профил на Инстаграму, а на тој друштвеној мрежи је за само један дан стекао скоро 2,5 милиона пратилаца.

Када је реч о дружењу са члановима краљевске породице, изгледа да ће троје деце, према убеђењима, следити свог оца, принца Вилијама, унука краљице Елизабете и свог деду, принца Чарлса, у борби за очување животне средине, преноси Ројтерс.

„Здраво, Дејвиде Атенборо, шта мислиш која ће животиња следеће године изумрети?", питао је принц Џорџ.

Сер Атенборо је одговорио да се нада да се тако нешто неће догодити, јер људи много тога могу да ураде и да помогну да врсте не ишчезавају. 

Његова сестра Шарлот открила је да воли паукове. „Да ли их и Ви волите?", упитала је принцеза природњака.

Природњаку је било врло драго што принцеза воли паукове, и сложио се с њом рекавши да их и он воли, уз опаску да му није јасно зашто се толико људи плаши од њих. Додао је да, упркос томе што могу бити длакаве, и што плаше људе са својих осам ногу, паукови могу бити врло паметни, односно вешти током задивљујућег начина прављења својих мрежа...

Луис је додатно питао Дејвида Атенбороа које животиње највише воли. Атенборо је одговорио да су му омиљени мајмуни, а када је реч о кућним љубимцима - пси.

Прошлог месеца, Атенборо, снимљен је у баштама Кенсингтонске палате након што се придружио краљевској породици у гледању његовог филма под називом: Живот на нашој планети.

Том приликом, природњак је Џорџу поклонио фосил зуба ајкуле, али је тај поклон изазвао проблем, пошто је Малта, на чијој је територији Атенборо открио фосил, још раније тражила да јој се врати.

Ипак, на крају, власти Малте одлучиле су да мали принц поклон може задржати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи