Бранка Катић поново у Београду – радост због повратка на сцену

Наша позната глумица Бранка Катић живи на релацији Лондон–Београд. Осим што ће се ускоро појавити на сцени Београдског драмског позоришта, недавно је на манифестацији у Требињу посвећеној Небојши Глоговцу изрецитовала песму коју је посветила свом пријатељу и колеги.

Гостујући у Београдској хроници, Бранка Катић скромно признаје да није очекивала да ће њена песма бити тако запажена. Небојша је за њу био фантастичан глумац и диван друг, а песму је написала када је позвана да учествује у писању књиге посвећене прерано преминулом глумцу. Каже да није имала снаге да напише било шта друго, осим да му направи једну љубавну проруку.

„Нисам једина која га воли и која ће га увек волети и када имаш прилику да у животу проживиш неке дивне тренутке са неким тако раскошним, и духовитим, и мудрим, и дивним као што је он био, онда, чини ми се, све што можемо да радимо је да чувамо светло које смо делили заједно", наглашава наша позната глумица.

Готово да нема човека, чак и оних који га нису познавали, а да на њих Небојша Глоговац није оставио снажан утисак. Бранка Катић сматра да је за то, пре свега, заслужан његов глумачки дар јер се кроз њега могло да види колико је нежно, али врло прецизно умео да завири у различите људске душе, и да је то оно што га је приближило људима.

Публика у Србији ће ускоро моћи да види Бранку Катић у представи Београдског драмског позоришта, Сумрак богова. И поред потпуно измењених околности, гошћа Београдске хронике признаје да пандемија коронавируса није утицала на њихов ентузијазам да се врате на сцену.

„Наш посао носи неку храброст и лудост, тако да пре месец и по дана када сам прихватила да ускочим у ову представу и када сма имала пар озбиљних проба са глумцима, као нека деца, потупуно смо заборавили на ковид. Сада смо сви тестирани да бисмо били сигурни да нећемо угрозити једни друге на сцени“, додаје глумица.

Публика ће ускоро имати прилику да је види и у новом филму Душана Ковачевића Није лоше бити човек. Како открива за гледаоце Београдске хронике, Бранка Катић у овом филму игра супругу човека који је изгубио најбољег пријатеља, свог кума, и који верује да му пас који га прати нешто говори.

Очекује и британску премијеру филма Кингсмен, редитеља Метјуа Вона, а у Енглеској је почело приказивање филма Сали Потер, у коме такође игра. На крају гостовања, Бранка Катић најављује и да ће са својим драгим колегом и пријатељем Николом Пејаковићем радити пројекат Адвокада.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи