Читај ми!

Јадран Малкович, са британских и немачких сетова у српске серије

У Немачкој је рођен, живи у Великој Британији, а одрастао је у Србији. Играо у многим британским, америчким и немачким филмовима и серијама, а био је избор и чувеног Стивена Спилберга. Сада има ролу у домаћој серији „Азбука нашег живота“. Упознајте Јадрана Малковича.

Славно презиме које има моментално скреће пажњу. Ипак, како Јадран Малкович каже, то му истовремено и прија и не прија.

„На наки начин 'ради посао', а с друге стране сматрам да није ништа посебно“, објашњава британско-немачки глумац и музичар српског порекла.

Малкович је играо у многим британским, америчким и немачким филмовима и серијама, а био је избор и чувеног Стивена Спилберга. Сада има ролу у домаћој серији Азбука нашег живота, која ће се приказивати на програму РТС-а следеће године.

„То је дивна, дивна прича о животу, о томе како када дођемо у одређено доба почињемо да постављамо разна питања себи - да ли смо доносили праве одлуке, да ли смо живот искористили на прави начин, да ли смо могли боље. Разна несигурности се појављују и у овој серији имамо прилику да видимо како то изгледа и са мушке стране, а не само са женске“, открива Јадран који у серији тумачи лик Уроша.

Према његовим речима, глумачка екипа, на челу са његовим партнеркама је одлична: „Дивна Александра Јанковић и Исидора Симјоновић која игра Ану, моју будућу девојку у серији. Миона Марковић глуми ћерку, а Ђорђе Мишина је наш син Александрин и мој“.

Гледалачка циљна група серије су, како оцењује, сви.

Из серије у серију 

Јадран Малкович дошао је у Србију да би радио на другој серији, али је неколико дана пред крај снимања добио позив од породице Бајић и „Контраст студија“ да се упознају.

„Отишао сам на састанак, били су супер утисци и с једне и с друге стране. Неколико дана касније организовали смо кастинг“, прича Јадран.

Никога од домаћих глумаца није познавао пре него што је у јулу дошао у Београд на снимање.

У Немачкој је главну улогу имао у мјузиклу Бодигард, играо је Френка Палмера. „Девојке носе ту представу јер све дивно певају и то уживо“.

Нема времена за изласке у Београду: „Почетком јула, када сам се вратио, још је било мирније па сам имао утисак да се добро сналазим. У међувремену је почела гужва и само се трудим да свуда стигнем на време“.

Од Немачке, преко Србије до Енглеске па опет у Београду 

Рођен је у Немачкој, живи у Великој Британији, а одрастао је у Србији.

„Како је било овде тада... Прошао сам кроз све. Ишао сам у школу, завршио средњу, био сам у војсци овде, био сам овде и за време бомбардовања. Након тога сам напустио земљу, прво сам отишао за Немачку па сам се вратио, а онда отишао у Енглеску", прича Малкович.

Од свих одиграних улога као изузетно драг издваја лик Уроша из Азбуке нашег живота: „Не зато што сад причамо о овом пројекту него зато што ми дозвољава да покажем много више од себе, али и да покажем ту мушку страну о којој се иначе и у свету јако слабо прича. Мушкарци треба да су јаки, увек сигурни, не постоје емоције код њих, они се никад не плаше, никад нису несигурни... Ја сад имам привилегују да све то покажем“.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи