Премијерка Новог Зеланда: Сами направите маску, овако као ја

Придруживши се јавној кампањи са циљем спречавања ширења коронавируса, премијерка Новог Зеланда Џејсинда Ардерн за себе је сама направила заштитну маску за лице.

На видео-снимку који је објавила на Фејсбуку, Ардернова се може видети како од тканине прави једноставну црвену маску за лице, која је у боји Лабуристичке партије, странке из чијих редова долази премијерка.

Успешно се изборивши са првим ударом коронавируса, Нови Зеланд се потом суочио и са другим ударом, због којег су у највећем тамошњем граду, Окленду, поново уведене рестриктивне противепидемијске мере.

Оне ће за два дана бити ублажене, али ће од следеће седмице ношење маски широм земље бити обавезно у возилима јавног превоза.

На Новом Зеланду, у земљи од пет милиона становника, до сада је забележено нешто испод 1.400 случајева ковида 19, а број преминулих од те болести је 22, наводи Ројтерс.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи