Суд одбацио жалбу Поланског против Америчке филмске академије

Суд у Лос Анђелесу одбацио је тужбу филмског режисера Романа Полански против америчке Академија филмских уметности и наука, која га је искључила из чланства због оптужби за полне односе с 13-годишњом девојчицом.

Академија је Поланског, добитника Оскара 2003. за филм Пијаниста, избацила из чланства у мају 2018. због оптужбе за сексуално злостављање које датира још из 1977. године, подсећа Ројтерс.

Редитељ филмова Кинеска четврт, Лудило, Бал вампира, Розмарина беба и других, тврдио је у тужби да Академија, која додељује награде Оскар, није поштовала прописе када га је избацила из чланства, а у складу с новим правилима понашања које је донела после великог броја оптужби за сексуално злостављање у индустрији забаве, навели су медији у Лос Анђелесу.

Полански је побегао из САД 1978. године пошто је оптужен за силовање девојцице и никада се није вратио.

Америчко правосуђе и даље гони 87-годишњег синеасту због те оптужнице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи