Холивудски брачни пар завршио у затвору јер је „преко везе“ хтео да упише ћерке на колеџ

Глумица Лори Лафлин и њен супруг Мосимо Ђанули осуђени су на два и пет месеци затвора јер су учествовали у скандалу са уписом студената на Универзитет Јужна Каролина.

Упркос томе што су адвокати холивудског пара покушали да избегну тужбу за подмићивање, тужилаштво је инсистирало на томе, што је суд на крају прихватио.

„Желела сам да дам својим ћеркама неправедну предност током уписа на колеџ. Игнорисала сам своју интуицију и дозволила да погазим своја морална начела. Мислила сам да то радим из љубави према својој деци, али у стварности само сам поткопала и умањила ћеркине способности и достигнућа“, рекла је Лафлинова пред судом.

„Волела бих да могу да се вратим у прошлост и урадим ствари другачије. Могу само да преузмем одговорности и наставим даље. Дубоко и искрено жалим због свега“, истакла је глумица након чега је заплакала.

Лафлинова је тако осуђена на два месеца затвора, две године надзора након издржавања казне током којег мора да одради 100 сати друштвено корисног рада. Осим тога, треба да плати казну од 150.000 долара.

Супруг Мосимо Ђанули је добио пет месеци затворске казне, након чега мора да одради 250 часова друштвено корисног рада и плати казну од 250.000 долара.

Њима двома је прописано да се до 19. новембра јаве на издржавање казне.

Скандал о подмићивању чланова уписне комисије Универзитета Јужна Каролина обухватио је 56 судских поступака против родитеља који су желели да „преко везе“ упишу своју децу у замену за новац.

Лафлинова и Ђанули су осуђени јер су преко организатора читавог случаја Виљама Рика Сингера хтели да са пола милиона долара подмите уписну комисију да обезбеди да њихова ћерка препише тачне одговоре на уписном тесту.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи