Бочели на мети жестоких критика, пошто је изнео мишљење о мерама током епидемије

Славни тенор нашао се на удару критика италијанске јавности, пошто је поделио мишљење о мерама заштите у тој земљи, током епидемије коронавируса.

Тенор Андреа Бочели, који је оставио свет без даха када је у јеку највеће епидемије у Италији певао у празној миланској катедрали, присуствовао је догађају организованом у Италијанском Сенату под називом „Ковид 19 у Италији: Између информација, науке и права грађана". 

Догађај су организовали чланови сената и политичари Армандо Сири и Викторијо Сгарби а присуствовао му је и Матео Салвини из партије „Лега".

Бочели је том приликом изјавио да се током карантина осетио „пониженим и увређеним као грађанин кад му је забрањено да изађе из куће" и признао да је у неким случајевима свесно прекршио правила јер је сматрао да „није исправно нити здраво остати у кући".

„Имам доста година, потребно ми је сунце и витамин Д", рекао је Бочели и додао да од почетка сумња у ову епидемију и да, познајући изузетно много људи, никада није упознао некога ко је завршио на интензивној нези и да му није било јасно зашто се ситуација води под „веома тешком".

Након ових речи друштвене мреже, а и многе медијске куће су се устремиле на тенора вређајући га и по личној основи наводећи између осталог и да је „певач слеп и да није свакако ништа ни могао да види".

Након заиста тешких оптужби које су му упутили италијански грађани, Бочели је изјавио „Дешавају се чудне ствари у овој земљи. Позван сам да дам своје сведочење у Сенату и ја сам то учинио, и занимљиво је да су ме након тога назвали неким ко негира епидемију. Баш чудно. Наиме, од првог дана сам помагао онима који су болесни од вируса, са мојом фондацијом смо сакупљали све оно што је потребно у овој кризи, дошао сам у град који је био симбол заразе (Милано) не бих ли се молио са свима, а и да покажем свима да је страх једина ствар које се требамо бојати. Могуће је да су ме погрешно разумели. Kада се одиграо Kуп у Напуљу и сви су се устремили на навијаче који су били раме уз раме на улицама, заправо се ништа није догодило, епидемија се није вратила. Ја сам једноставно оптимиста по природи и желим и надам се да можемо да се вратимо нормалном животу".

У Италији, која броји 60 милиона становника, тренутно се на дневном нивоу бележи око 170 заражених са благом клиничком сликом, пет преминулих (податак од 27. јула) и 45 особа на интензивној нези.

четвртак, 10. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи