Патријарх Кирил захтева од високог свештенства да се мане луксузних аутомобила

Поглавар Руске православне цркве наредио је игуманији Покровског манастира да се раздвоји од свог црног „мерцедеса“ и подсећа свештенство да би требало да се уздржи од вожње луксузних аутомобила и да уместо тога, донације користе за добротворни рад.

Патријарх Кирил је „благословио“ игуманију Мајку Феофанију, поглаварку Покровског манастира у Москви, да прода „мерцедес“ С класе који поседује, објавио је на порталу Телеграм портпарол Патријаршије, Владимир Легоида.

Новац који је поклоњен манастиру мора се користити само за друштвене и добротворне сврхе, појаснијо је патријарх Кирил, преноси портал.

Легоида напомиње да је патријарх више пута позивао свештенство да се држи „подаље од луксузних аутомобила“. Пре неколико година истакао је да су злонамерници то користили да би дискредитовали Цркву.

Игуманија је доспела у жижи јавности почетком месеца пошто су медији открили да вози црни „мерцедес“ који вреди готово 9,5 милиона рубаља (око 135.000 долара).

Мати Феофанија је игуманија Покровског манастира више од две деценије, Такође је, како се наводи, водила православну гимназију и два хотела за ходочаснике који припадају Руској православној цркви.

Пре две године, председник Владимир Путин одликовао је у Кремљу мати Феофанију Орденом за заслугу за Отаџбину.

четвртак, 10. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи