Преминула певачица Снежана Спасић

Пироћанка Снежана Сека Спасић, рођена 1969. године, познати извођач традиционалне музике, преминула је у Нишу после дуге и тешке болести.

Била је јединствена појава на музичком небу Србије, али и региона, захваљујући специфичном и аутентичном гласу. 

Богату музичку каријеру започела је у родном Пироту а затим је наставила у Нишу, где је десет година била солиста Академског хора. 

Са великим успехом наступала је на многим фестивалима етно-музике на Балкану, али и широм света.

Одржала је више стотина самосталних концерата и снимила око 80 трајних записа за национални радио и ТВ. Њен анђеоски глас чуо се у многим домаћим филмовима и у позоришту.

Бавила се и истраживачким радом, посебно изучавајући традиционалне песме на Балканском полуострву.

Богато знање и искуство несебично је делила са младим певачима а подучавала је и децу кроз радионице етно-звука, посебно у Пироту.

Говорила је да је, не само њена мисија, већ и обавеза читавог друштва, да се кроз рад са децом и неговањем етно-звука, сачува традиција нашег народа.

Остаће упамћена по посебним интерпретацијама песама старе Србије и по аутентичном музичком изразу који се разликовао од традиционалног схватања народне музике.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи