Због злоупотребе имена Иствуд тужи произвођаче суплемената са канабидиолом

Славни холивудски филмски глумац и режисер Клинт Иствуд поднео је тужбе против већег броја америчких компанија које продају додатке исхрани са канабидиолом јер су злоупотребиле његово име и лик у циљу рекламирања производа у чијем промовисању он никада не би пристао да учествује.

Канабидиол је хемијска супстанца која се добија из марихуане, а често се продаје као додатак исхрани или је састојак у кремама и лековитим мастима.

У две тужбе поднете федералном суду у Лос Анђелесу између осталог се наводи да компаније о којима је реч стоје иза објављивања чланака у којима се лажно тврди да 90-годишњи Иствуд напушта филмску индустрију да би се усредсредио на послове повезане са канабидиолом, јавља АП.

Такође се наводи да Иствуд ни на који начин не учествује у производњи, продаји или промовисању канабидиола, а на име одштете он од скоро 20 малих компанија из више америчких држава укупно тражи милионе долара.

Тужбама је обухваћено још 60 правних лица чији идентитет још није објављен.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи