Израелски супермодел Бар Рафаели није успела да утекне порезницима

Позната израелска манекенка, Бар Рафаели, због признања кривице за утају пореза осуђена је само на девет месеци друштвено корисног рада, док ће њена мајка Зипи морати да проведе 16 месеци у затвору.

Коначно је завршен дугогодишњи судски спор због утаје пореза који је вођен против познате манекенке и популане телевизијске звезде, Бар Рафаели.

Порески закон Израела пребивалиште одређује првенствено на основу тога да ли је особа већи део каледарске године провела у земљи или не. Рафаели је тврдила да у периоду од 2009. до 2012. године када је зарадила укупно шест милиона евра, није живела у Израелу и да није требало да пријави приход. Међутим, тужиоци су одбацили њене тврдње и оптужили је за давање нетачних пореских информација.

У поменутом периоду Бар је имала аферу са холивудском звездом Леонардом Дикаприом и путовала је светом радећи мондне ревије. Израелски суд је пресудио да се њена веза са Дикаприом не може квалификовати као „породична заједница“, па тако није могла да наведе његово пребивалиште као своје.

Рафаели је и даље веома полуларна телевизијска звезда у Израелу, позната и по томе што је 2019. године била домаћин такмичења за „Песму Евровизије“ у Тел Авиву, међутим, овај судски спор је донекле бацио сенку на њену репутацију.

На крају су адвокати који су заступали Бар Рафаели, која је у јануару родила треће дете, нагласили да је споразум о признању кривице доказ да није намерно избегла плаћање пореза.
„У наведеном временском периоду Бар је била у раним двадесетим, радила је као модел и није била упућена у финансијски аспект посла. Зато данас она преузима одговорност за учињени пропуст“, стоји у изјави адвоката.

Због овог признања њеној мајци Зипи Рафаели, која је била агент и бринула о њеној заради, досуђено је 16 месеци затвора јер је оптужена за избегавање и помагање у избегавању плаћања пореза. У оптужници се наводи да је ћеркине хонораре књижила на друге чланове породице како би прикрила стварни статус ћеркиног пребивалишта.

четвртак, 10. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи