Илон Маск опет узбуркао јавност тврдњом да ће да распрода сву имовину

Директор и власник компаније „Тесла“ Илон Маск је у недељу ставио на продају своје две куће у Калифорнији, након што је најавио да планира да се отараси већег дела своје имовине.

Према информацијама на интернет страници за продају некретнина Зилоу, Маск своје некретнине у Бел Еру, од којих је једна припадала покојном Џину Вајлдеру, продаје за укупну суму од 39.5 милиона долара. На страници је наведено да обе некретнине продаје „власник“, а остављени контакт-телефон позиве аутоматски преусмерава на телефонску секретарицу „Гугл корисника“.

Не зна се да ли је Маск, непредвидљиви и ћудљиви милијардер, сам поставио своје некретнине на продају. У прошлости се већ дешавало да се на страници Зилоу појављују лажни огласи. Познат је случај Бруса Маковског, који је тужио компанију за 60 милиона долара након што је корисник са кинеском ИП адресом лажно пријавио да је његова четвороспратна вила, чија је цена била постављена на 150 милиона, продата прво за 110, па 90.54, и на крају за 94.3 милиона долара.

Зилоу дозвољава корисницима са бесплатним налогом да се пријаве као власници постављених некретнина. Након што се верификује да је корисник заиста власник, он може да мења информације везане за некретнину или чак и да је постави на продају.

Ким Нилсон из групе Зилоу каже: „За сваку некретнину на нашој страници постоји могућност да се власник пријави. Постоји низ питања на која мора да одговори, али уколико неко довољно пута покуша да се пријави као власник неминовно ће запамтити питања и знати које им информације требају да би потврдили идентитет“.

У петак је Маск за мање од 75 минута поставио више десетина објава на свом профилу на Твитеру. Међу њима се нашлао и објава у којој тврди да продаје „скоро сву“ своју имовину, као и један у ком је Маск изразио мишљење да је цена „Теслиних“ акција превисока, што је истог дана проузроковало пад од десет процената на берзи.

У случају да је стварно решио и поставио куће на продају, изгледа да Маск има само један захтев – да се кућа Џина Вајлдера не сруши.

петак, 11. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи