Меган Маркл изгубила прву битку у правној борби са таблоидима

Виши суд у Лондону донео је одлуку да из тужбе коју је војвоткиња од Сасекса, Меган Маркл, покренула против „Асошијејтед њуспејперса“ избаци део о повреди приватности.

Војвоткиња оспорава два чланка која су објављена у недељном издању Мејла и три из фебруара 2019. године објављена на вебпорталу истог листа у којима је изнет садржај њеног писма упућеног оцу са којим није у добрим односима.

На прелиминарном саслушању правни заступници издавача захтевали су да се из случаја повуче и оптужба да су медији на непоштен начин злоупотребили породичне проблеме и погоршала их.

На првом суђењу судија Марк Варби је пристао да одбаци делове из Менганине тужбе, укључујући и тврдњу да је издавач „злонамерно“ изоставио одређене делове писма. Одбачена је и тврдња да је издавач проузроковао сукоб између војвоткиње и њеног оца и да је тенденциозно објављивао увредљиве приче о њој.

Судија Варби сматра да ови наводи у овој фази поступка не би требали да буду део целог случаја јер су „небитни“ за захтев тужитељке због злоупотребе приватних података, кршења ауторских права и кршења Закона о заштити података.

„Не сматрам да наводи истакнути на тој основи иду у „срж случаја“, који се у својој основи односи на објављивање пет чланака који откривају садржај писма које је тужитељка упутила свом оцу у августу 2018. године“, сматра судија.

Међутим, навео је и да се ти делови војвоткињине тужбе могу разматрати у каснијој фази поступка, ако се поставе на одговарајућу правну основу.

У изјави објављеној након пресуде, портпарол адвокатске канцеларије која заступа војвоткињу наводи се да основни захтеви тужбе нису промењени.

„Данашња пресуда јасно даје до знања да се основни елементи овог случаја не мењају и да ће процес бити настављен. Права војвоткиње су прекшена и законски оквири приватности су пређени“, истиче правни тим који заступа Меган Маркл.

Из Асошијејтед њуспејпрса у потпуности негирају наводе тужбе, посебно тврдњу да су објављени делови писма који су потпуно променили његов смисао и истичу да ће се жестоко борити да то докажу.

петак, 11. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи