Гордан Кичић: Сви смо се мало уморили од овог ритма

Гордан Кичић, глумац, редитељ, продуцент – осим што ових дана помало свира, отац је и вредан син и зет. Публика га може видети на профилу на „Инстаграму“ и слушати његове кратке приче.

 

Гордан Кичић се укључио у Београдску хронику и поделио са публиком како проводи дане у изолацији.

Да ли је лакше уз причу и шта лети ових дана?

– Пролетело је време, пролетело је доста ствари, но нисмо усамљени случај, целом свету лети време и лете дани. Много људи је болесно, изгубљено је доста живота, тако да једна ситуација коју не можемо да антиципирамо из ове перспективе, свако је у свом проблему и својим мукама, али свакако није једноставоно.

Да ли вам је ово време пролетело или се одужило?

– Ево, већ смо се мало и уморили од овог ритма. Једино је незгодно што је лепо време, али издржаћемо, тако је како је.

Када смо се чули данас, рекли сте да прво морате да снебдете најстарије у вашој породици? Јесте ли завршили са набавком? Како је прошло?

– Сада је много боља ситуација, пошто су људи очигледно успели да израчунају колико им је чега неопходно када је ово све кренуло. Сви су поучени искуством још од 1999. и раније, да те ванредне околности не можемо да предвидимо колико ће да трају, али некако се испоставило да је сада све у реду, да има намирница и све је добро снабдевено.

Свирате ли гитару? Буне ли се комшије и шта свирате ових дана?

– Како-кад. Углавном свирам стари репертоар, ништа ново нисам скидао. Свирам репертоар од Хедрикса, преко „Стоунса“, „Перл џема“, „Дипеш мода“. Срећом, живимо у крају где комшије нису тако близу и не чује се како гласно свирам. Тако да неће се комшије жалити 'због прегласног рокенрола'.

Имали смо прилику да гледамо вашу Реалну причу, колико је она реална? Ваш јунак је антијунак, али га ипак волимо. Којег антијунака Ви волите?

– Наравно, волим Вељка Радисављевића. То је један јунак којег сам смислио и одиграо и реализовао тако да сам веома срећан што је приказан на РТС-у. Велики број људи је погледао. Дивне су реакције. То је била као друга премијера, зато што је биоскопски живот завршен непосредно пред ову ванредну ситуацију, и било је у реду да се прикаже на РТС-у. Изузетне су реакције, људи су га погледали први пут, преко милион и по људи је погледало филм.

Веома сам срећан. Неколико дана ми је требало да прочитам све поруке на друштвеним мрежама, тако да у сред овог ванредног стања имао сам и неку врсту радости, неизвесности, среће, како ће то да прође, да ли ће публика добро реаговати. Тако да јесте.

Сви имамо неке планове, шта ћете ви да урадите када ово прође?

– Што се тиче посла, не могу сада да причам о тој једној серији која би требало да крене да се снима у једном тренутку у јуну. Што се тиче позоришта, још увек немамо информацију. Чекамо да изађемо и да мало пролуфтирамо ствар. али ова ствар вероватно неће тако брзо отићи, тако да ће све те мере опреза и даље бити на снази. Ништа, просто морамо да се помиримо да живимо са тим.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи