Папа ударио жену по руци неколико пута да би га пустила

У не тако празничном духу, током традиционалног предновогодишњег окупљања верника на Тргу Светог Петра, папа Фрања је ударио по шаци жену која га је зграбила за руку.

Жена која је тражила благослов од папе дан пред Нову годину разбеснела је понтифа, када је овај изашао пред окупљене људе да их поздрави.

Након што је пружио руку да помази дете, оближња жена зграбила га је и нимало нежно вукла за руку, што је очигледно заболело поглавара Римокатоличке цркве, који је неколико пута ударио жену по руци.

Уобичајено благог темперамента, папа се након пуштања видно изнервиран удаљио од жене.

Папа Фрања данас је, ипак, признао да је погрешио и „изгубио стрпљење“.

„Људи губе стрпљење. И мени се дешава. Извињавам се што сам јуче дао лош пример“, рекао је папа.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 13. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи