Читај ми!

Одржан традиционални средњовековни витешки турнир на Маглич фесту

На платоу испред Манастира Студенице одржан је традиционални Маглич фест. Циљ је промоција Долине векова као јединствене културно-историјске целине, са манастирима, црквама и утврђеним градовима из доба Немањића. И ове године фестивал је обележио средњовековни витешки турнир и наступ оклопљених коњаника.

Маглич фест у прелепом амбијенту Студенице посетиоце је бар на дан вратио у прошлост.

„Маглич фест и ове године нуди бројне интерактивне садржаје и верујем да ће данас сви отићи одавде пуни успомена са том целокупном средњовековном тематиком коју Маглич фест заправо носи са собом“, наводи Љубица Јововић Матовић, директорка ТО Краљева.

Уз витешке борбе и коњанике, позоришне и музичке трупе изводе средњовековне представе. Више од 200 извођача је учествовало у програму. Међу њима и Силвија, из Пољске.

„Мислим да је добро. Имамо доста јахача и коњи су јаки. Ми се лепо обучемо. Потрудимо се да буде вама, кад гледате нас, мислим да је ок, да је добро“, каже Силвија Тодоровић, учесница витешког туринира.

Маглич фест сваке године привлачи све више посетилаца из земље и иностранства.

Маглич је међу споменицима културе од изузетног значаја и због тога је планирано да се фестивал средњовековне културе и традиције наредне године врати под окриље тврђаве у Ибарској клисури.

понедељак, 09. септембар 2024.
24° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару