Антонис Леиватиотис, труристички блогер из Солуна који је душу пронашао у Србији

Грчки блогер, Антонис Леивадиотис годинама уназад путује кроз Србију и своје импресије и искуства дели са више од 250 хиљада пратилаца на друштвеним мрежама. Господин Леивадиотис стигао је из Солуна како би присуствовао Међународном сајму туризма који се 45. пут одржава у Београду.

Гостујући у Јутарњем програму, Антонис Леиватиотис каже да је имао среће што га је пре две године у госте позвала Туристичка организација Србије да дође и своја искуства подели са својим сународницима.

„Посетио сам разна места у Србији. Омиљене су ми Соко бања и Врњачка бања, када се ради о бањама и здрављу, а скривени дијамант је Сјеница, зато што верујем да је изузетно добра дестинација за агротуризам и пољопривреду и да људи могу видети дивну природу. Поред природе, тамо је храна веома укусна“, каже туристички блогер.

Додаје да је гастрономија у нашој земљи сјајна, а да су му омиљена јела карађовђева шницла и комбинација ајвара и кајмака.

Представљање Србије на друштвеним мрежама

Антонис наводи да увек позива своје сународнике да посете Србију, а сматра да су најбољи начини промоције друштвени медији и интернет како би лакше поделио своја искуства и упознао пратиоце са дестинацијама.

Истиче да његови пратиоци који су посетили Србију кажу да је најлепша земља у региону, и верује им да говоре истину.

„Између Грка и Срба постоји једна велика разлика, а то је језик, наравно, али имамо и много сличних особина, заједничких особина када је реч о гастрономији и значају живота заправо. Србија је јединствено место које можете посетити током целе године, зато позивам све да дођу. Мој мото је да не постоји ниједно место на свету као што је Србија“, каже гост Јутарњег програма.

Како би што боље изашли у сусрет туристима, Антонис напомиње да мора постојати комбинација између туристичких агенција и блогера који продају своје искуство, а не туристичке аранжмане.

„Упознао сам много харизматичних и дарежљивих људи. Свиђа ми се гостопримство овде. Другачије је од оног у Грчкој. Сећам се једног човека који је отворио кућу да бисмо могли да једемо и то је стварно било посебно за мене“, каже Антонис Леиватиотис.

Додаје да је посетио и остале земље бивше Југославије, али да је своју душу пронашао у Србији.

уторак, 28. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије