Читај ми!

Британца у Сингапуру изуједале видре – пријатељ га спасио смрти

На улазу ботаничке башти у Сингапуру, 60-годишњег мушкарца напала је група видри. Иако се за видре сматра да су безопасне, шетња парком тог Британца завршена је одласком у болницу. Задобио је више од 20 рана. „Да није било мог пријатеља, мислим да не бих био овде – био бих мртав“, изјавио је после тог трауматичног напада.

Британца Грејама Џорџа Спенсера, за време јутарње шетње са пријатељем у парку у Сингапуру, напала је породица видри. Изјавио је да се напад догодио на самом улазу ботаничке баште, када је уочио 20 видри како прелазе слабо осветљену стазу испред њега.

Видре су, испричао је Спенсер, напросто „полуделе“ након што је један мушкарац потрчао ка њима, али је та особа избегла напад. Уместо тог мушкарца, група видри је, затим, напала Спенсера који је задобио уједе на ногама, задњици и прсту.

Пријатељ Џорџа Спенсера, који је био у непосредној близини, видевши шта се дешава дотрчао је и вичући отерао видре. „Да није било мог пријатеља, мислим да не бих био овде – био бих мртав“, изјавио је Спенсер.

После напада, отишао је у болницу, те добио вакцину против тетануса и антибиотике, а поједине ране су му и зашивене. Више пута је одлазио у болницу због рана, а како портал straitstimes.com преноси, за лечење је потрошио око 1.200 долара.

Повређени мушарац разговарао је и са представницима ботаничке баште у Сингапуру, који су му рекли да ће власти истражити овај напад.

После овог трауматичног искуства, Спенсер је изјавио да жели да се уведу мере како би се спречио сличан напад. „Морате држати јавност подаље од (видри), јер ће се ово поновити“, истакао је.

Иако ово није први случај напада видри, из групе за заштиту животиња кажу да те животиње нису типично агресивне, као и да таква реакција може да буде узрокована њиховим осећајем да су угрожене.

Становници Енкориџа на Аљасци у септембру су, на пример, били изложени групи агресивних видри, које су нападале псе, децу и одрасле у близини потока, река и језера.

Један од чланова Радне групе за видре, која прати њихову популацију у Сингапуру, изјавио је да су видре напале 60-годишњег Британца вероватно из страха, с обзиром на то да је било рано јутро, као и да је можда још увек било мрачно.

понедељак, 09. септембар 2024.
24° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару