Читај ми!

Дејвид Атенборо у новом филму упозорава на важност биодиверзитета

Сер Дејвид Атенборо објавио је нови краткометражни анимирани филм о значају биодиверзитета. Тим поводом је нагласио да природа има „велику духовну и културну вредност” за људска бића али да, с друге стране, „многи људски поступци уништавају биодиверзитет, односно разноликост живота”.

У анимираном филму, који је премијерно приказан на Јутјубу, Атенборо објашњава важност биодиверзитета и шта све морамо учинити да бисмо га заштитили.

Порука Дејвида Атенбороа шаље се у кључном тренутку, док се светски лидери спремају за конференцију УН о биодиверзитету и климатским променама (Cop26), која се бити одржана у Глазгову овог новембра.

Петоминутни филм приказује сцене природе богате разноврсношћу живог света, стављајући их насупрот штетним исходима људских активности на планети.

Ту су прикази коралних гребена који су промењени под дејством повећања глобалне температуре, бистре воде која се загађује пластичним отпадом, слике суша и животиња којима прети изумирање, које је повезано са производњом намирница за људску исхрану.

Позивајући на акцију у филму, Дејвид Атенборо наглашава неопходност интегрисања одрживости и економског развоја у настојању да се цео свет ухвати укоштац са кризом биодиверзитета.

„Користи које пружа природа неопходне су за омогућавање људског живота. Потребно нам је богатство наше планете да бисмо сами себи помогли да живимо здраво, срећно и дуго у будућности", закључио је Атенборо.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 09. септембар 2024.
27° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару