Читај ми!

„100 тона хране“, кампања за помоћ псима пред хладну зиму

После кампање „Удоми, а не купи“, организација „Анимал рескју“ покренула је акцију „100 тона хране“ да би се помогло животињама да преброде још једну зиму.

"Гладан сам и уморан.... Већ данима не могу да пронађем ни коску поред контејнера. О мени баш нико не брине, а ускоро ће зима. Плашим се", кад би могли да говоре, можда би баш ово био монолог неког напуштеног пса луталице.

"Те животиње су на улици зато што смо их напустили, ми људи смо их напустили, дешава се често да узимамо током празника, на пример новогодишњих узимамо те неке разне животиње својој деци, да се деца играју и самим тим кад после више нису интересантне, кад више нису мале те животиње онда узмемо једноставно и пустимо их на улицу, то нам је лакша варијанта него да тражимо неког да их удоми", рекао је Александар Гаврић, организација "Анимал рескју".

Последица људског немара јесте то да сваке зиме, без склоништа, воде и хране, велики број паса, мачака, али и птица, угине на улицама Београда. Удружење за спасавање животиња "Анимал ресцуе Србија" покренуло је тим поводом кампању "100 тона хране" са циљем да помогну животињама да преживе ове зиме.

Напуштене животиње често склониште траже испод аутомобила, па је савет свим возачима да пре покретања мотора провере да ли су се ту сакриле. Немања Милијашевић из Новог Сада један је од волонтера који добровољно спасавају животиње.

"До сада не знам колико сам животиња спасао, али их је било много. Радим ово из велике љубави према животињама", рекао је Немања Милијашевић.

И азиле за псе, углавном, отварају ентузијасти из љубави, али понекад ни ту животиње нису безбедне. Дешавало се да их и у азилима неко отрује, као прошле недеље у прихватилишту Дражевац код Обреновца, када је страдало 8 паса. Има, очигледно, и оних који не само што се не осврћу на напуштене животиње, већ им смета и то кад неко о њима брине.  

понедељак, 09. септембар 2024.
24° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару