Читај ми!

Лутајући Воли, најпознатији морж, вратио се на Исланд после пређених 5.000 километара

После летњег одмора у Ирској, Шпанији, Француској и Великој Британији, морж Воли се вратио на Исланд, где ће провести зиму.

Воли је арктички морж и тежак је 800 килограма. Није виђен више од три недеље, а посматрачи и заштитници животиња почели су да губе наду да ће га поново видети.

Ипак, друштво "Seal Rescue Ireland" наводи да су га спазили на Исланду и идентификовали по ожиљцима на предњим перајима.

Лутајући Воли, како је прозван, прешао је око 4.000 километара пре него што је пре неколико недеља стигао у Ирску, а чињеница да је стигао до Исланда значи да је пропутовао додатних 900 километара.

Виђен је на Исланду како се башкари у мору, излази на укотвљене чамце и лешкари у њима. Срећом, ниједан није потопио.

„Захвални смо многим људима који су пружили подршку Волију и омогућили му да се одмори и скупи снагу док посећује наше обале на свом величанственом путу“, поручили су из ирског Друштва за заштиту фока и моржева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 09. септембар 2024.
20° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару