Читај ми!

На Евији изгорела маслина стара 2.500 година

Древно дрво маслине, старо 25 векова, изгорело је заједно са милионима других стабала у катастрофалним пожарима који су последњих дана захватили друго по величини грчко острво, преносе локални медији. 

Дрво је расло у маслињаку у области Ровија, на северу Евије, и било је обележје овог дела острва. Како становништво те регије наводи, помињао га је у својим списима још старогрчки географ и историчар Страбон, рођен 64. године п. н. е.

Дебло маслине је било тако широко да је у његову унутрашњост могло сместити десеторо људи. 

Мештани се надају да ће корење дрвета, заривено дубоко у земљу већ 2.500 година, успети да се регенерише и обнови гране и лишће. 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 10. септембар 2024.
18° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару