Читај ми!

Слепи миш прелетео 2.000 километара, а онда га убила мачка

Женка слепог миша – рекордерка прелетела је више од 2.000 километара од Лондона до руске Псковске области, а онда нажалост скончала после напада мачке.

Женка слепог миша врсте pipistrellus nathusii, величине људског палца, откривена је у Псковској области на западу Русије.

На крилу је имала ознаку лондонског зоолошког врта, а од напада мачке ју је спасила група за заштиту животиња, али је касније угинула.

То је једно од најдужих путовања слепог миша које  је икада забележено.

Женку слепог миша, која тежи само 8 грама, открила је рускиња Светлана Лапина у малом селу Молгино.

„Ово је невероватно путовање и најдуже од било којег слепог миша из Британије“, каже Лиса Ворлеџ, челница групе за очување слепих мишева у Великој Британији.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 10. септембар 2024.
17° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару