Читај ми!

Златне рибетине, не испуњавају жеље и нарасту као рагби лопта

Конзервационисти у Минесоти замолили су људе да прекину са пуштањем рибица из акваријума у језера и реке, јер су постале штеточине и нарушавају природну равнотежу.

Званичници Бернсвила, предграђа Минеаполиса, поделили су на друштвеним мрежама невероватне фотографије златних рибица, величине рагби лопте, које су откривене у тамошњем језеру.

„Молимо вас да не пуштате ваше златне рибице у језера и изворе. Расту много више него што људи мисле и доприносе лошем квалитету воде јер копају по дну и кидају биљке. Јата ових великих златних риба недавно су откривена у језеру Келер“, написали су званичници.

Пуштање златних рибица у дивљину није нов проблем.

„Видите их у продавници и тамо су мале. Међутим, када их извадите из језера и величине су рагби лопте, онда се запитате да ли је у питању иста врста“, каже за Вашингтон пост стручњак за заштиту околине Кејлеб Ешлинг.

Прошле године је између 30.000 и 50.000 напуштених златних рибица било у водама округа Карвер у Минесоти.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 10. септембар 2024.
17° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару