Читај ми!

Власти у Камбоџи заплениле лава којег је власник хтео да претвори у звезду на Тик Току

Власти у Камбоџи су из виле у Пном Пену одузеле лава, кога је кинески држављанин држао као кућног љубимца и редовно објављивао његове видео-снимке на Тик Току.

Лава старог око годину и по дана, тешког 70 килограма у престоницу Камбоџе је из иностранства набавио кинески држављанин као кућног љубимца, објавили су из Министарства за животну средину Камбоџе, преноси Гардијан.

„Власти су покренуле истрагу још од краја априла када су видели објаве на Тик Току у којима се појављује ова животиња“, рекао је портпарол министарства и у објави на Твитеру додао да „по закону није дозвољено држање дивљих животиња као кућних љубимаца“.

Невладина организација Wildlife Alliance за бригу о дивљим животињама помогла је надлежнима у потрази и такође нагласила да је животиња била у приватној резиденцији у којој су услови били „непримерени за дивљу животињу“.

Поред тога, „Лаву су били уклоњени зуби и канџе, што значи да је животиња злостављана“, објавили су из ове организације.

Власник лава је на друштвеним мрежама поделио фотографију на којој животиња седи на пролазу док се у његовој близини игра пас. Постојао је и видео-снимак на којем лава прска водом из црева.

Лав је одузет само дан пошто је на Твитеру објављен снимак из ваздуха на коме се види како животиња лута баштом у ексклузивној четврти Пном Пена.

Власти планирају да лава одведу у склониште за дивље животиње у Пном Тамаоу, које се налази у предграђу престонице Камбоџе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 10. септембар 2024.
17° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару