Читај ми!

Еквадорски цариници запленили 185 беба корњача са Галапагоса

Приликом рутинске контроле цариници у Еквадору су открили 185 беба корњача спакованих у кофер који је послат са острва Галапагос на копно.

На главном аеродрому на еквадорском острву Балтра цариници су открили 185 беба корњача умотаних у пластичну фолију и спакованих у кофер. Десет се током пута угушило, саопштили су званичници, преноси Би-Би-Си.

Једна од највећих претњи корњачама са Галапагоса је илегална трговина која се обавља на тржишту егзотичних животиња и кућних љубимаца.

Корњаче које су заплењене на аеродрому на Балтри како се процењује, старе су мање од три месеца.

Службеници који се боре против трговине дивљим животињама кажу да примерци ове величине могу на црном тржишту да достигну цену и до 5.000 долара по корњачи.

Претпоставља се да су кријумчари умотали корњаче у пластичну фолију како би их имобилисали, али је оператер на аеродромском скенеру ипак нешто посумњао.

Кофер је на аеродром послала транспортна фирма која је навела да се у њему налазе „сувенири“, стоји у саопштењу надлежних на аеродрому.

До сада нико није ухапшен, али су запослени у фирми за транспорт која је послала кофер задржани на испитивању.

Еквадорски министар за животну средину, Марсело Мата, назвао је овај инцидент злочином против дивље фауне и природног наслеђа земље.

Многе биљке и животиње пронађене на Галапагосу јединствене су и могу се наћи само на овом острву смештеном у Тихом океану око 1.000 километара удаљеном од обале Еквадора.

Међу најпознатијим животињским врстама су гигантске корњаче са Галапагоса за које се претпоставља да су на ово вулканско острву стигле пре око три или четири милиона година.

Запрећена казна за кријумчарење животиња са Галапагоса је од једне до три године затвора.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 11. септембар 2024.
22° C

Коментари

Tolkin bi se zgrozio
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar na kritiku
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Čemu neki izrazi
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Dobra kritika
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Nije realno
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи