Волонтери преко друштвених мрежа спасили липицанере

Петнаестак младих волонтера у Јагодини, организованих на друштвеним мрежама, спасло је сигурне смрти осам липицанера и три понија. Власница више није могла да води рачуна о њима, па се екипа прихватила посла, средила коњушницу и нахранила их. Нови љубимци су сада у знатно бољем стању и у доброј форми.

Видео-апел појавио се на друштвеним мрежама, а за кратко време видело га је хиљаде људи. Одмах се окупила екипа волонтера спремних да раде у коњушници. Уместо личног ангажмана многи су уплатили новац да се хитно набави храна за животиње. А коњи су били у заиста очајном стању.

„Власница је госпођа која је дуго радила у Немачкој, која је купила коње пре седам-осам година. Због њеног здравственог стања и финансијског стања, нашла се у ситуацији да упути апел за помоћ, тако смо заправо ми и видели ове коње и прикључили се акцији да их спасемо“, рекао је волонтер Милош Гајић.

Из коњушнице је избачено неколико тона земље и ђубрета, објекат је обновљен, чак је уведена и градска вода, тако да сада животиње имају пристојне услове. Сада су задовољне и срећне, мажене и пажене.

„Дакле није ништа тешко, није ништа напорно, није ништа баш ни толико прљаво, како можда изгледа, сви се лепо дружимо и мислимо да ћемо да направимо једну лепу причу“, истакла је волонтерка Лана Трајковић.

Дружина је све већа, различитих су година и занимања. Осим што се добро забављају, вољни су да напорно раде, да уче и слушају савете.

„Ево већ после месец дана сад сам дошао први пут и види се да је много боље захваљујући овим људима што раде овде и првенствено што хоће да усвоје сваки предлог који им дам“, рекао је ветеринар Марко Батавењић.

Коњушници „Буџино брдо“ је и даље потребна помоћ. Отворен је позив за нове волонтере и за донације у храни за животиње или новцу, јер бринути о једанаест коња није лако, а поготово не јефтино.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 12. септембар 2024.
16° C

Коментари

Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Tolkin bi se zgrozio
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar na kritiku
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Čemu neki izrazi
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Dobra kritika
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи