Читај ми!

Наишли су на чудно створење на обали – да ли је риба или алигатор

Огромна риба која личи на алигатора пронађена је на обали резервата природе у Сингапуру.

Остатке рибе на обалама језера Макричи, уочила је Керен Лајтгоу (31) која је, како каже, била „шокирана" открићем.

Мештани, иначе, не могу да потврде о каквој риби је реч, али се сматра да је у питању алигатор-риба, која води порекло са југа Сједињених Држава, па збуњује то, како се животиња нашла у Сингапуру. 

Ова врста рибе је позната по томе што леже јаја која су отровна за људе, а и предатор је на врху ланца исхране. Неовлашћено пуштање таквих инвазивних врста у дивљину предела где иначе не живе, могло би имати негативне утицаје на локалну животну средину.

Керен је описала тренутак када је наишла на рибу: „Мислили смо, када смо је угледали издалека, да је то крокодил, али смо се приближили и боље погледали. То није био крокодил! Било је то нешто што има ‘праисторијски‘ изглед, велику вилицу и зубе."

У међувремену, Имран Касим (27) помислио је да је у питању нека врста гмизавца. Рекао је: „Искрено, изгледало је попут алигатора, а посебно је било застрашујуће што му је недостајао део тела".

Градска агенција за воде и Одбор за националне паркове навели су у заједничкој изјави да је животиња идентификована као алигатор-риба.

Збуњени чињеницом да је алигатор-риба завршила на другом крају света, власти претпостављају да је риба држана као кућни љубимац и пуштена када је постала превелика.

Извештаји локалних медија извештавају да локални трговци рибом продају младе алигатор-рибе, што би ово објашњење учинило вероватним.

Према закону у Сингапуру, за неовлашћено пуштање животиња у језера и водене токове, запрећена је новчана казна у износу до 3.000 америчких долара.

четвртак, 12. септембар 2024.
16° C

Коментари

Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Tolkin bi se zgrozio
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar na kritiku
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Čemu neki izrazi
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Dobra kritika
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи