Читај ми!

Људи из кавеза посматрају лавове који су слободни

Парк дивљине „Ранч де Бандиа“, удаљен око 70 километара од Дакара, у Сенегалу. Необичан је јер посетиоцима нуди да се возе у посебним возилима, која имају кавезе за људе, из којих могу да се приближе и посматрају лавове.

Посетиоци парка могу да приђу лавовима, додирну их кроз мале прозоре у возилу, па чак и да се фотографишу са њима. Кристофер Деринг, један од директора парка, нагласио је да се посетиоцима нуди веома јединствено искуство.

Истиче да је овај необични пројекат покренуо са Џеком Резком, у јануару 2017. године.

"Уместо да животиње затворимо у мале кавезе у зоолошким вртовима, људе смештамо у кавезе, па поштујемо животни простор животиња", истакао је Кристофер Деринг.

Понекад лавови, који на возилу осећају мирис меса, седе на крову и хауби возила и чекају да их нахранимо. Возач једног од ових возила и туристички водич, Назих Салман рекао је да је с лавовима од отварања парка 2017. године,а посебну везу има са лавом названим Мадиба.

„Имамо добар однос с њим, разумемо се. Чак сам му и руку ставио у уста и ништа није учинио. Али, то не могу да радим са другима", рекао је туристички водич.

Према његовим речима „пре него што се тако приближи лавовима, мора се успоставити веза са њима и мора постојати однос поверења".

У резервату дивљих животиња "Ранч де Бандиа" живи шест одраслих лавова, два млада и три мала лава. Сваки одрасли лав недељно поједе око 100 килограма свежег меса, а дају им се и посебни додаци прехрани и изнутрице.

У парку се налазе и дивље животиње, као што су шимпанзе и жирафе. Посетиоци имају прилику и да бораве у смештајном објекту одакле могу пажљиво да посматрају дивље животиње када се ујутру пробуде. Обилазак резервата је могућ за посетиоце са приватним возилима, као и сафари камионима резервата, који се могу изнајмити на лицу места.

четвртак, 12. септембар 2024.
26° C

Коментари

Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Tolkin bi se zgrozio
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar na kritiku
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Čemu neki izrazi
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Dobra kritika
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи