Читај ми!

Mачкe из зоолошких вртова не одолевају корони - заражени и снежни леопарди

Још једна врста великих мачака заражена је коронавирусом. Тест је показао позитиван резултат након тестирања узорака снежних леопарда.

Три снежна леопарда, два мужјака и женка из зоолошког врта у Луивилу у Кентакију, добили су позитиван резултат теста на присуство коронавируса, потврдили су инспектори службе за здравље код животиња и биљака, америчког Министарства пољопривреде. 

Прво је потврђена инфекција женке. Очекује се да ће се сва три леопарда, чији су симптоми благи и укључују пиштање током дисања и сув кашаљ, у потпуности опоравити, рекао је директор зоолошког врта Џон Валзак.

„Леопарде је вероватно заразио члан особља који није имало симптоме заразе упркос мерама предострожности које је предузео зоолошки врт", саопштила је америчка служба за инспекцију здравља животиња и биљака.

Мало је вероватно да леопарди, или друге животиње, представљају значајан ризик у преношењу вируса на људе, јер се ковид 19  првенствено шири међу људима, пренео је Си-Ен-Ен.

Снежни леопарди су једна од најмање шест животињских врста које су заражене коронавирусом након блиског контакта са људима.

Први је био малајски тигар у зоолошком врту у Бронксу, који је у априлу био позитиван на коронавирус након показивања симптома респираторне болести.

До краја месеца, осам великих мачака у зоолошком врту, укључујући још четири тигра и три афричка лава, имало је позитиван тест на вирус.

Према Центрима за контролу и превенцију болести, мали број паса и мачака заражен је вирусом у САД. У већини случајева животиња, коронавирус није смртоносан.

четвртак, 12. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи