Мајмунски Ханибал Лектор у доживотној самици, ујео 250 људи

Агресивни мајмун, којег је дугогодишња месождерска исхрана и конзумација алкохола учинила агресивним и девијантним, затворен је у самицу у зоолошком врту у Канпуру у индијској држави Утар Прадеш. Напори да се животиња рехабилитује нису уродили плодом, а ветеринари су пресудили да представља претњу по околину, јер је до сада у бројним нападима повредио више од 250 особа, од којих је једна преминула.

Шестогодишњи мајмун Калуа добио је доживотну казну у самици у зоолошком врту, након више неуспелих покушаја да се рехабилитује.

Ветеринар Мохд Насир рекао је локалним медијима да је дивљи симијан настављао да напада људе упркос напорима стручњака да нормализују његово понашање и да је „и даље агресиван као и дана када је доведен у врт“ пре три године.

Калуа је припадао окултисти из округа Мирзапур, који га је хранио месом и алкохолом. Када му је власник преминуо, мајмун је ушао у кризу и постао изузетно агресиван, нападајући локално становништво.

Док стручни тимови нису успели да га ухвате, ујео је више од 250 људи, укључујући 30 деце, а једна жртва је чак и преминула. Калуа је посебно непријатељски настројен према женама и деци.

Иако су радници зоолошког врта покушали да га смире променивши му исхрану на биљке, то није дало жељене резултате. Месождерска исхрана на којој је одрастао помешана са алкохолом потпуно му је променила понашање, а чак и након свих предузетих мера, Калуа је наставио да буде веома агресиван посебно према женском особљу врта, па се одустало од планова да се пусти на слободу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 15. септембар 2024.
11° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи