Лопови под маскама – ракуни Мирка и Живка

Чувени ракуни из зоо-врта у Београду, Мирка и Живка, обожавају накит. Док се посетилац окрене, остаће без прстена или наруквице.

„Оне су сестре, одлично су гајене, пет месеци су биле гости у мом стану. Мајка им је била сурова, па их је одбацила, док су још биле слепе мале бебе, одмах после порођаја. Ја сам им као други тата“, рекао је запослени у београдском зоо-врту.

Мирка и Живка су сада потпуно питоме.

„Да, сада је дошло доба да се љубав проба, оне су у пуном љубавном жару, мало су агресивне, па нећемо изазивати судбину. Оне су као свраке, воле све што светли и бљешти. Мали су лопови, имају маске. Изузетно су љупке животиње, али нису за кућне љубимце, јер су врло инвазивна врста“, истакао је запослени.

Поред две женке ракуна, ту је и мужјак, ракун Благоје, који је у одвојеном кавезу, а то је један од видова контрацепције. Ове године ракуни ће бити одвојени. Можда ће тек следеће године Благоје бити поносни тата.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 17. септембар 2024.
18° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи