Не лете, обично роне и ходају смешно

Југозападни део Кине добио је своје прве бебе пингвине, рођене у пингвинаријуму у граду Ченгду.

Први случај вештачке инкубације поларних животиња у затвореном, помно се прати камерама.

„Ово је инкубатор пингвина. Можете да видите пиле испод оног пингвина. Новорођенчад ће остати у сигурној мајчиној торбици, да се греје“, рекао је Ву Јуе, директор Пингвинаријума.

Пар пингвина почео је да се гнезди од септембра. Средином новембра, положена су јаја. Да би повећали шансу за успех, стручњаци су преместили јаја у инкубатор. Кад су пилићи почели да отварају љуску, јаја су враћена родитељима.

„Веома је тешко опонашати екстремне услове на Антарктику. Погрешна влага и светлост лако могу да угрозе живот беба. На пример, јаја неће напрснути уколико је температура за само пола степена виша или нижа од препоручене. Протеклих пет година решавали смо такве проблеме“, истакао је Јанг Бо генерални директор Пингвинаријума.

Сечуански пингвинаријум пети је акваријум на кинеском копну који успешно остварује вештачку инкубацију пингвина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи