Луксуз у хотелу на пластичном острву кошта 100 долара

Француски бизнисмен Ерик Бекер изградио је необично острво у близини Обале Слоноваче, користећи хиљаде пластичних флаша, стиропор и друге плутајуће пластичне материјале.

Острво на коме се налазе хотел, ресторан, караоке бар и два базена веома је посећено, а део енергије се производи помоћу соларних панела.

„Када је реч о овом концепту, сјајно је то што загађење пластичним флашама претварамо у нешто позитивно“, рекао је Ерик Бекер о свом плутајућем острву.

Бекер жели да промовише зелени туризам и нада се да ће његов концепт подстаћи друге људе на сличан чин.

Острво је тешко око 200 тона, изграђено је у лагуни јер је плитка вода боља за концепт градње.

Сви објекти на овом острву имају електричну енергију на соларни погон, а слатку воду добијају с копна, лагуна близу Абиџана, административног центра Обале Слоноваче.

За ноћење у овом одмаралишту потребно је издвојити 100 долара.

Ипак, Бекер сматра да ово острво још није савршено. Иако је еколошки прихватљивије од стандардних хотела, гости и даље остављају отпад, а канализација се редовно испушта у лагуну што је случај и с другим местима у Абиџану.

Због тога Бекер тестира технологију претварања отпада у ђубриво за биљке на острву.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи