Медвед истанчаног укуса – воли грожђе „пино ноар“

Власници породичног винограда „Наваро“, приметили су црног медведа који годинама ужива у винограду који се простире на 40 хектара. За његовим ноћним посетама, остају видљиви отисци шапа и празна лоза.

Али овог лета, виноград „Фило“ у Калифорнији први пут је забележио посету медведа на сигурносним камерама. Видео приказује велику животињу како се окреће и зауставља да лови винове лозе.

Избирљиви медвед једе само грожђе сорте пино ноар, упркос чињеници да се у виноградима "Navarro Vineyards",  узгаја осам сорти грожђа и пажљиво бере плод винове лозе, рекао је Арон Бенет сувласник породичног посла.

„Драго ми је што он воли најскупље вино које узгајамо, али то је кап у канти за нас. Драго нам је што га имамо. Ова сорта грожђа гаји се у забаченом делу винограда који је на највишој надморској висини, па је претпоставка да је медведу то најдоступније или да је грожђе тамно и лако га је препознати, а можда и медвед има добар укус“, рекао је Бенет.

Пољопривредни архитекти предложили су додавање „медведских мердевина“, ограде за виноград рађене посебно за добродошлицу медведима и промовисање природног екосистема.

Уосталом, „медвед ће отићи тамо где медвед жели“, рекао је Бенет.

Када су забележили кретање медведа на видео снимку, Бенет и његова породица објавили су компилацију посета медведа и других животиња винограду. Садржај су поделили на Фејсбуку.

Снимак је имао око 10 000 прегледа. 

Породични бизнис се поноси транспарентношћу и односима са купцима, а то укључује начин на који живе у складу са природом.

Бенет напомиње да очекује да ће се медвед вратити још неколико пута пре него што сезона жетве почне, а трактори и њихова јака светла уплаше све животиње у близини.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи