Лети се 200 милиона пчела „досели“ у Беч

За време лета у Бечу живи и до 200 милиона пчела, а тренутно је по градским зеленим површинама распоређено око 5.000 кошница, саопштила је градска управа.

Ако се узме у обзир да се међу њима налази 456 различитих врста, онда се може рећи да је Беч „главни град пчела у Европи“.

Неке од кошница смештене су у парковима или у близини Дунавског канала, али и на другим необичним местима на централном гробљу, у оквиру Опште болнице или на крову градске већнице у самом центру града.

Бечки Секретаријат за заштиту животне средине дефинисао је недавно различите мере заштите и организовао активности по градским општинама како би се повећао број инсеката у Бечу.

Наиме, пчеле, осе и други инсекти постепено губе своја станишта због пестицида, климатских промена и загађења.

У оквиру једног од актуелних пројеката, Сити нејчер пружа информације неопходне за негу ливада. Покошени травњаци, уређене ливаде и егзотичне биљке не садрже довољне количине нектара и немају никакву еколошку вредност за пчеле и друге инсекте.

Грађанима се саветује да на својим балконима и у баштама саде пољско цвеће и зачинско биље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи