Како научити младунче фоке да једе

Једна рањена фока стигла је у београдски Зоо врт из прихватилишта у Летонији. Због типа повреда у природи не би опстала дуго, али зато у центру нашег града ужива у базену.

Младунче балтичке фоке је у Бео зоо врта стигло из прихватилишта у Риги. Још није била научена да се сама храни и није хтела да једе одмрзнуту морску рибу, објашњава Србољуб Алексић, директор „Врта добре наде".

Запослени су најпре пецали речну рибу и давали јој не би ли пробудили инстинкт за лов. Чак су везивали морску рибу за канап и вукли по базену како би јој привукли пажњу. На крају се све добро завршило и фока сада одлично комуницира са особљем Зоо врта и хоће чак, и да једе из њихове руке.

У Бео зоо врту покушавају и да спасу једну сову тако што ће јој уградити вештачки кљун.

„Сова је у врту већ годину дана и пошто није у могућности самостално да се храни, хранимо је ручно. У међувремену, у сарадњи са ветеринарима, али и са зубним техничарима, покушавамо да направимо протезу, вештачки кљун како би макар могла самостално да једе. Први покушај није успео, али се надамо да ћемо бити успешнији у другом“, објашњава Алексић.

Београдски зоолошки врт се потпуно самостално финасира од продатих улазница и у последњих тридесет година никада није пословао са губитком.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи