Грбави кит прогутао, па испљунуо морског лава

Чејс Декер снимио је призор грбавог кита како грешком „гута“ морског лава, али је млади фотограф сигуран да је блиски сусрет прошао без жртава.

Двадесетседмогодишњи фотограф и морски биолог изашао је чамцем на пучину Залива Монтереј у Калифорнији где се налазила мала група грбавих китова и око 200 морскх лавова.

„Није била гужва. Виђали смо овде и до 100 китова и 3.000 морских лавова. Може да буде права лудница“, објашњава Декер.

Животиње су се храниле јатом сардела близу површине када је грбавом киту у устима завршио одрасли морски лав.

„Гледали смо како се хране и онда одједном, док је кит израњао, схватио сам да се морски лав налази изнад њега“, присећа се Декер.

Сигуран је да је морски лав преживео.

Грбави китови немају зубе, већ се хране филтрирајући ситну храну из воде, као и већи улов који не припада у његовим устима, попут несрећног морског лава.

Киту најчешће треба око пет секунди кад изрони да би затворио уста. Овај пут их је око 15 секунди држао отвореним.

„Кит није затворио уста са лавом у њима, тако да је вероватно чекао да изађе. Сигуран сам да прошао без повреда. Престрављен, да, али жив“, истиче Декер.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи