среда, 03.07.2019, 15:37 -> 15:46
Извор: РТС, sky.com
Ускоро омот за чоколадице биоразградив у року од шест месеци
Компанија „Нестле“ ће прва на свету почети да пакује чоколадице у омоте за које тврди да се разлажу у морској води у року од шест месеци.
Прошле године, компанија „Нестле“ се обавезала да ће до 2025. године сва амбалажа за њихове производе бити биоразградива или ће моћи да се рециклира и поново користи.
Најављујући нови омот за чоколадице „Јес“, Мајкл Керол, руководилац Центра за иновације и одрживост у компанији „Нестле“, тврди како су сигурни да се он разлаже у морској води у року од шест месеци.
„У поређењу са амбалажом која се данас користи, то је брже за око 450 година“, нагласио је Керол.
У кондиторској компанији су навели да су морали да премосте преко 90 препрека и изазова развијајући нови материјал и прилагођавајући постојеће машине и производне траке, како би се производ лакше обрадио.
Стручњаци у истраживачком и развојном центру „Нестлеа“ у Јорку, истакли су да је у досадашњем процесу производње процес паковања са хладним затварањем од 300 бара по минуту, био могућ само са трајним пластичним фолијама.
Тиму је требало само десет месеци да осмисли и прилагоди производне линије како би се осигурало да чоколадице остану у савршеном стању током паковања, транспорта и складиштења.
Ново паковање „Јес“ чоколадица на бази воћа и орашастих плодова појавиће се на тржишту половином јула и на себи ће имати поруку „пажљиво упаковано у папир“.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 3
Пошаљи коментар