Читај ми!

Јонас Кауфман отвара 56. БЕМУС – први пут пред београдском публиком

Гала концерт велике светске оперске звезде Јонаса Кауфмана, који ће први пут наступити у Београду, је 1. октобра у Сава центру на отварању 56. БЕМУС-а. За свој први наступ пред београдском публиком уметник је припремио посебан репертоар најпознатијих оперских арија, као и тема из легендарних филмова, па се очекује спектакуларан концерт.

Уметник је за свој први београдски концерт припремио посебан репертоар, којим ће освојити публику на спектакуларном Гала концерту у пратњи Војвођанског симфонијског оркестра, под управом немачког диригента Јохана Ридера.

БЕМУС, најзначајнији и најстарији музички фестивал у Србији, традиционално ће бити одржан од 1. до 26. октобра. Више од пола века БЕМУС у Београд доводи врхунске светске и домаће музичке уметнике, а тако ће бити и током 56-ог издања фестивала.

Глас Јонаса Кауфмана је раскошан, специфичног тембра и изузетног распона којим обликује суптилне емоције оперских либрета и партитура и зато се сматра једним од најбољих тенора данашњице. Његов глас с лакоћом сеже у тенорске висине, али такође додирује и баритонске дубине, што му омогућава да са подједнаким успехом тумачи најразноврсније роле на најпрестижнијим сценама света.

Гошће Јутарњег програма су Алаксандра Паладин, помоћник извршног директора Музичке продукције РТС-а и Јелена Михаиловић, чланица одбора БЕМУС-а.

„Бемус је ове године од 1. до 26. октобра што значи да ће цео октобар бити у знаку фестивала. Октобар је увек обојен играма музичких великана. Првог октобра наступиће Јонас Кауфман са Војвођанским симфонијским оркестром у Сава Центру. Наступа ће бити пуно, репертоар је богат и квалитетан“, рекла је Јелена Михаиловић.

Како је истакла Александра Паладин два ансамбла музичке продукције придружују се Бемусу ове године. Пред саму завршницу 26. октобра наступиће хор РТС-а, који ове године обележава 85 година постојања.

На сцени Плаве дворане Сава Центра Јонас Кауфман ће приказати сву ширину свог вокалног умећа, изводећи познате арије из опера “Ђоконда”, “Кармен”, “Тоска”, “Андреа Шеније”, као и из оперета “Земља смешка” и “Циркуска принцеза”, а своју љубав према филмској музици Кауфман ће подетили са публиком изводећи теме из легендарних филмова “Било једном у Америци”, “Мисија” и “Гладијатор”.

Пре изласка на сцену великог Јонаса Кауфмана, у 20 часова у Плавој дворани Сава Центра ће се огласити фанфаре, које ће означити почетак игара музичких великана који ће наступати на 56. БЕМУСУ. Програм се налази на сајту фестивала бемус.рс

 

 

субота, 28. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи