Читај ми!

Завршена Зајечарска гитаријада, најбољи бенд – ASCEND

Пред зору, на Краљевици, завршена је 57. Зајечарска гитаријада. После три вечери доброг звука проглашен је и најбољи бенд – то је ASCEND из Београда.

ASCEND је група коју чине момци из Београда и Аранђеловца и основана је 2021. године. Ово им је други пут да су на Гитаријади, где су остварили изванредан наступ и велики успех.

„Утисци су максимално позитивни, то је свачији дечачки сан и можда једна од највећих ствари која на нашој алтернативној сцени може да се постигне у овој нашој Србији”, каже Михајло Вујовић, бубњар и вођа бенда.

Најбољи према оцени публике био је MOKSI 8 из Загреба. Њихови соло делови кроз три гитаре чинили су незабораван доживљај код посетилаца.

„Дошли смо овде да одрадимо свирку, нисмо имали никакве планове нити о победи нити о ничему. Идемо увек да се добро забавимо, да забавимо публику, једноставно да пренесемо ту добру енергију на њих тако да, јер ако се човек добро осећа на стејџу и публика ће добро реагирати”, изјавипо је гитариста и вокал састава Дарио Пек.

Награду за најбољи вокал, установљену у част оснивача Гитаријаде Момчила Раденковића добио је Јован Даљевић из групе „Кочије” из Челарева.

Педесет седму Гитаријаду карактерише мали одзив публике. Да ли због кише која је падала прве вечери или постоје други разлози, видећемо већ следеће године. Углавном, утисак је да они који нису дошли су погрешили, барем због доброг звука и пријатне атмосфере на Краљевици.

недеља, 01. септембар 2024.
33° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару