Читај ми!

Хаусер за РТС пред свој први наступ у Бања Луци: Увек је посебан осећај свирати пред домаћом публиком

Светски познати виолончелиста Стјепан Хаусер вечерас први пут наступа у Бања Луци, а обећава да ће довести обожаваоце и до суза и до смеха, додајући да је увек посебан осећај наступати пред домаћом публиком.

Четврти „Бања Лука фест“ вечерас отвара светски виолончелиста Стјепан Хаусер, некадашњи члан групе „Ту челос“. „Бијело дугме“ сутра увече на тврђави Кастел, концертом обележава 50 година постојања.

Пре само седам дана на Вашем концерту је присуствовала чувена дива светске музичке сцене, Селин Дион. Навикли смо да светске звезде подржавају Вашу музику, можете ли неки наступ да издвојите? 

– Ово ће бити мој први пут у Бања Луци, никада нисам био нити свирао овдје, чак мислим да никада нисам ни био овдје. Тако да, дошло је напокон вријеме да наступим у овом граду и баш се веселим.

Има ли неки посебан репертоар за бањалучку публику?

– Видјет ћемо. Сигуран сам да ће бити феноменална атмосфера. Баш се осијећа неко усхићење у зраку и биће неки посебан набој.

Последњи пут када сте наступали у Београдској арени на сцену је изашао и Новак Ђоковић. То је заиста био спектакл. Можемо ли увек од Вас да очекујемо тако нешто? 

– Да, на мојим концертима увијек се деси нешто чудесно. Никад не знаш које изненађење сљеди, тако, хајмо видјети шта ће се десити вечерас у Бања Луци. Видјет ћемо. Ни ја не знам шта ће да се деси. Поанта је у том што ни ја не знам шта нас очјекује. Увијек је концерт друкчији. Увијек је нова атмосфера. Увијек је неки нови доживљај. И то је оно што је чаролија те глазбе, јер и ми смо на сцени спонтани, и публика је увијек другачија, и увијек се нешто посебно деси.

Можете ли неке нумере да издвојите и кажете ово ће бити сигурно вечерас и на сваком концерту?

– Да, мој концерт се састоји из више дијелова. Имам ове класичне пијесме, имам неке веше романтичне – Карузо, Алелуја… – гдје људи и плачу. А онда идемо у онај дио шоуа гдје је „лудило“, гдје сви крену плесати на неке латино ритмове. Ту је и мој рокерски дио гдје сви полуде. Значи, цијели дијапазон емоција, доживљаја – од суза до смијеха. Управо је то поанта овог шоуа.

Да ли је посебан осећај наступати пред домаћом публиком?

– Је, овдје је друкчије. Ипак сам из ових крајева и увјек је друкчија одговорност, и видим нека позната лица у публици, и топло ми је око срца.

недеља, 07. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару