Новогодишњи концерт оперског студија „Борислав Поповић“

На сцени „Раша Плаовић“ 26. децембра одржава се новогодишњи концерт Оперског студија Народног позоришта у Београду „Борислав Поповић“. На програму ће бити арије и дуети из популарних опера, као и монолози из Шекспировог „Хамлета“ и Бихнеровог „Војцека“.

Исте вечери биће додељена уверења полазницима који су завршили двогодишње усавршавање у оперском студију. Гост концерта биће млада и талентована виолинисткиња Теодора Димитријевић.

Избор костима урадила је Александра Пецић, а за сценографију ће бити коришћене слике Саше Монтиља.

Уметничко руководство оперског студија чине др Софија Пижурица, вокални педагог, Ивана Драгутиновић Маричић, редитељ, Андреја Маричић, глумац – радник за сценски покрет и говор, Стефан Зекић, диригент.

Оперски студио се први пут појављује у Народном позоришту средином прошлог века под вођством маестра Оскара Данона, затим диригента Богдана Бабића и редитеља Младена Сабљића.

После дуге паузе оперски студио је поново активиран седамдесетих година, поново са студентима Музичке академије и младим члановима оперског хора, а под уметничким вођством редитеља проф. др. Слободана Турлакова и маестра проф. Предрага Милошевића уз музичку (клавирску) сарадњу Александра Коларевића.

У знак сећања на истакнутог редитеља Опере Борислава Поповића, оперски студио од 30. марта 2009. године носи његово име.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи