Пола века рада Радослава Граића обележено диском са песмама за децу

Поводом 50 година уметничког стваралаштва Радослава Граића, који је 30 година радио у нашој кући, ПГП РТС и РТС издаваштво објавили су троструки компакт диск и књигу нотних записа песама за децу.

Вуче, вуче, бубо лења, Лако је пруту, Смеха деци, Моја бака неке су од 57 изабраних песама које је Радослав Граић компоновао на стихове наших песника, а извођачи су познати глумци и поп певачи, деца-солисти и дечји хорови.

„Дечју музику бескрајно волим, због мале деце, због малишана, њихових радозналих очију, једноставно ту музику, а писао сам и друге жанрове и забавну и народну и градску и примењену музику, али дечју музику сам писао увек са великом љубављу и радошћу и тако је остало до данас“, каже прослављени композитор.

„Граја, Граја је чудо. Захваљујући Душку Радовићу он је моју песму Вуче вуче, бубо лења компоновао, Душко је рекао: 'Па ево ти Граје нек ти то он уради' и тако је кренула та његова работа, његов озбиљан посао у писању песама за децу и до дан данас он траје“, прича Љубивоје Ршумовић.

Бранко Милићевић каже да би волео да је он Граја: „Али сам ја Бранко Коцкица. Граји је можда чак и лепше, али сигурно му је лакше. Он је ону песмицу 'Матема, матема...' написао само једном, а ја сам морао да је отпевам милион пута.“

Књига осим нотних записа, садржи и текстове песама, обогаћена је илустрацијама Џоје Ратковић – Гавеле. Граић жели да она стигне до што више школа и вртића па ће део тиража поклонити.

Свима на поклон је и запевао.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи