Послушајте деби албум групе „Грета ван флит“

Након што су се публици представили 2017. године синглом "Highway Tune", који је провео пет недеља на првом месту америчке Рок радио листе, група „Грета ван флит“ наставља да одушевљава публику звуком који попут времеплова води у златно доба хард рок музике – овог пута албумом "Anthem of the Peaceful Army".

Дебитантско издање музичара из Мичигена представља један од најишчекиванијих овогодишњих албума. На издању које је названо Anthem of the Peaceful Army млади музичари, Џејк Кизка, Сем Кизка, Џош Кизка и Дени Вагнер, успешно спајају елементе рок, соул и блуз жанрова.

Продукцију албума који је сниман на две локације, у Нешвилу и Мичигену, потписују Марлон Јанг (сарађивао са Кид Роком), Ал Сатон (сарадник Лорете Лин) и Хершел Буне (Мери Џеј Блајџ, Анита Бејкер).

Први сингл којим је албум представљен носи назив When the Curtain Calls и до сада је преслушан више од 13 милиона пута на стриминг сервисима, те се тренутно налази на другом месту на Билбордовој листи Мејнстрим рок.

Састав „Грета ван флит“ своју причу започиње 2012. године у малом граду Франкенмут, смештеном у америчкој савезној држави Мичиген.

Пет година касније објављују два ЕП издања, Black Smoke Rising и From the Fires којима привлаче велики број обожавалаца, након чега следе распродати концерти и наступи на неким од највећих светских фестивала као што су „Коачела“, „Рок ам ринг“ и „Даунлоуд фестивал“.

Бенд је тренутно на америчкој, европској и аустралијској турнеји која је скоро у потпуности распродата.

Издање Anthem of the Peaceful Army у Србији је доступно преко сервиса Дизер и Гугл плеј.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
7° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи