„Квин трибјут бенд“ и „Боемска рапсодија“ у Комбанк дворани

Специјално „Квин вече“ посвећено легендарној групи и њеном фронтмену Фредију Меркјурију биће одржано вечерас у београдској Комбанк дворани. Наступиће "Queen Real Tribute Band", а затим ће уследити пројекција филма „Боемска рапсодија“.

Обожаваоци овог светски прослављеног бенда моћи ће на великој сцени Комбанк дворане најпре да чују мини-концерт "Queen Real Tribute Band"-а, једног од најбољих светских трибјут бендова посвећених групи „Квин“, иза кога је богата интернационална каријера која траје већ 12 година.

Бенд наступа на оригиналној опреми британске групе и у аутентичним костимима, а београдска публика их добро познаје по пројекту „Квин симфони“ са симфонијским оркестром и хором.

Ову музичку атракцију чине певач Иван Ристановић, Радош Чапин на бубњевима, гитариста Ненад Бојковић и Иван Ђерфи на бас гитари.

Ђерфи за Танјуг каже да му је велика част што ће са својим бендом бити део програма посвећеног групи „Квин“: „Чекали смо осам година да се коначно сними и дистрибуира филм о групи 'Квин'. Од 2010. године, када је прва информација да ће Саша Барон Коен да игра Фредија Меркјурија, па све до данас били смо у ишчекивању, и ето сада имамо прилику да наступимо пре пројекције филма у Комбанк дворани“.

Према Ивановим речима, велики проблем је то што је његов бенд из Србије, јер су по иностранству морали да набављају оригиналну опрему и артефакте које користе на наступима.

„Метални новчић из 1960. године којим је свирао Брајан Меј, а који је наш гитариста набавио на Кипру, најбољи је пример перфекционизма који је присутан у нашем бенду“, објаснио је Ђерфи.

За њега нема дилеме да је певач бенда у најтежој ситуацији.

„Он се сваког јутра буди са идејом да треба да буде један од најзначајнијих поп певача у историји и онда нас не чуди што пре сваког наступа има ритуал који траје 45 минута. Иван се припреми за све те високе тонове, за понашање на сцени... за комуникацију с публиком“, нагласио је Ђерфи.

Каже да је заљубљен у музику групе „Квин“ од 1986. године.

„Видео сам на телевизији снимак њиховог наступа на Вемблију и пожелео сам да будем део тога. Ето, годинама сам део тога и дечачки сан ми се остварује сваки пут када са бендом ступим на сцену“, открива музичар.

Бенд је стално на путовањима.

„Недавно смо се вратили из Кине, свирали смо 100 концерата у Бразилу... На пролеће идемо у САД. Ето, ми смо победили народњаке“, каже Ђерфи.

Концерт ће бити увертира у пројекцију филма Боемска рапсодија о животу и музичкој каријери Меркјурија, који је пркошењем и разбијањем стереотипа постао један од најомиљенијих забављача на планети.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи